U wilt uiteraard weten wanneer uw woning wordt gebouwd en opgeleverd. Daar is helaas niet één eenvoudig antwoord op. Dit is voor elk project weer anders. In het algemeen kunnen we zeggen dat de bouw start, zodra er voldoende woningen zijn verkocht en aan alle andere "opschortende voorwaarden" is voldaan.

ABB stuurt per project regelmatig een digitale nieuwsbrief naar geïnteresseerden en kopers. Daarin staat meer informatie over de stand van de verkoop en de planning.

Toelichting opschortende voorwaarden

Behalve ontbindende voorwaarden voor de koper maakt ABB ook gebruik van opschortende voorwaarden, deze zijn opgenomen in de koop(-/aannemings)overeenkomst. De overeenkomst treedt pas in werking als aan de genoemde voorwaarden is voldaan.

 Een voorbeeld van een opschortende voorwaarde is het verkrijgen van een (omgevings-/bouw)vergunning. Wanneer aan één of meer van de genoemde voorwaarden niet tijdig wordt voldaan, komt de overeenkomst niet tot stand. ABB zal u dit binnen de afgesproken periode melden. De termijn kan verlengd worden, maar er kan ook besloten worden om niet te starten met het project. Als wel tijdig aan de opschortende voorwaarden wordt voldaan, melden we dit ook en geven we u aan wanneer de bouw zal starten. Contractueel dient ABB binnen 6 maanden na het vervallen van de opschortende voorwaarden te starten met de bouw. In de koop-/aannemingsovereenkomst wordt omschreven wat voor uw project geldt als start bouw.

 

ABB is niet binnen de gestelde maanden na ondertekening gestart met de bouw. Wat nu? 

Wij adviseren u om eerst uw overeenkomst grondig na te lezen om te zien of er wellicht aanvullende opschortende voorwaarden zijn opgenomen. Zijn er inderdaad opschortende voorwaarden opgenomen, dan wordt daarbij een aantal artikelen genoemd waarvan de werking mee opschort. Wordt hierbij het artikel ‘Werkbare werkdagen en oplevering’ uit de Algemene Voorwaarden genoemd, dan betekent dit dat de hierin genoemde maanden voor start bouw niet ingaan vanaf het moment van ondertekening van de overeenkomst, maar ingaan vanaf het moment dat aan de laatste van alle opschortende voorwaarden is voldaan. Het kan dus goed zijn dat ABB op dit moment nog niet hoeft te beginnen. Twijfelt u nog of heeft u vragen over bovenstaande, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.